tag:blogger.com,1999:blog-1509958988106544610.post1181283599815968362..comments2024-03-20T12:24:35.997-07:00Comments on Tonje's Spiselige Blogg: Veldig veldig gode - Hjemmelagde kjøttkaker!!Tonje Ailinhttp://www.blogger.com/profile/00045102532759410381noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-1509958988106544610.post-42734436807038861322012-11-21T12:47:16.110-08:002012-11-21T12:47:16.110-08:00Hvorfor sausen selvfølgelig må lages fra bunnen av...Hvorfor sausen selvfølgelig må lages fra bunnen av?<br /><br />Jo, det skal jeg fortelle deg. Om du kikker litt nøyere på tekst øverst på siden ser du at jeg har små barn og har hatt det i flere år nå. Små barn, særlig de under ett år kan få rimelig store nyreskader av salt. De skal overhode IKKE ha salt før ett års alder. I en pose saus er det uante mengder salt. Det er normalt ikke påført hvor mye salt det er, og det er salt. Ganske mye også. Og når små barn ikke skal ha det overhode. Da bør man holde seg unna med små barn.<br /><br />Det er heller ikke sundt med mye salt for eldre barn eller voksne for den saks skyld. Det er mye nok salt i annen mat man lager. I tillegg vil jeg VITE hva jeg og mine barn får i seg. Jepp, jeg og tyr til posesaus i noen anledninger f.eks ved sykdom osv. Men brunsaus kjøper jeg aldri på pose, fordi det er både billigere og nesten raskere å lage det selv... og jeg vet hva vi får i oss. <br /><br />Det handler ikke om å være snobbete, men å være bevisst og økonomisk. Ordentlig saus laget på bunnen er mye bedre på smak også... jeg hadde blitt rimelig skuffet om jeg fikk posesaus på restaurant, selv om du mener de er like gode... så mener ikke jeg det. Hver sin lyst og hvert sitt valg, dette er mitt :)<br /><br />Jeg velger å ikke svare anonymt :)Tonje Ailinhttps://www.blogger.com/profile/00045102532759410381noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1509958988106544610.post-71655288543805977552012-11-20T16:45:31.230-08:002012-11-20T16:45:31.230-08:00Hvorfor i all verden må sausen "selvfølgelig&...Hvorfor i all verden må sausen "selvfølgelig" lages fra bunn av? Er lei av dette snobbete hobby gourmet utsagnet.Jada,finnes nok av dårlige posesauser feks Toro og Knorr bernaise, men når det gjelder brun saus er det mange hederlige posesauser som gjør matlagingen mye enklere!Anonymousnoreply@blogger.com