Velkommen til min matblogg!!

Jeg legger ut oppskrifter på mat som vi syns er verdt å dele med andre. For det meste mat laget fra bunnen av. Jeg er gift med en matglad mann, og sammen har vi to små barn; en jente på 4år og en gutt på 2år.
Begge våre barn har melkeproteinsallergi, og det gjør at vi må bytte ut ingredienser med melkefrie alternativer. Vi begrenser i tillegg sukker og saltbruk.
Vi prøver gjerne ny mat og syns annerledes mat er spennende.

Legg igjen en kommentar før du går :)

Ta deg også turen til Hobbybloggen min:
http://hobbysaker.blogspot.com
Epost for kontakt: toftegubben (a) hotmail.com

mandag 25. juli 2011

Enkelt Svinekjøtt blir lekkert festmåltid på 1-2-3... sånn helt til hverdags :))

Dette her er "svinenkelt" rett og slett og blir alltid like lekkert, saftig og godt.Man kan enkelt bruke det man har liggende av grønnsaker, kjøtt og krysser.

Jeg har valgt å bruke en vanlig Ytrefilet av svin kjøpt på Svinesund. Jeg fjerner det meste av fettet på utsiden
og kuttet den i tykke skiver. Disse kryderer jeg og steker i panne på utsiden, men absolutt ikke gjennomstekt. Så kutter jeg opp diverse grønnsaker. Bruker gjerne det jeg har liggende. Denne gangen ble det gul paprika, rød paprika, tomat, løk og i tillegg slang jeg på noen minigulerøtter for mini's skyld. Det er hennes favoritt :)).


 Grønnsakene legger jeg i en ildfast form, blander litt og legger så de stekte kjøttstykkene oppå.
Settes inn i ovnen på rundt 200-220grader og stekes opptil 30minutter. Pleier å holde.


Sammen med maten i dag skal jeg servere rødvinssaus og salte poteter.
Potene vaskes og kokes i veldig veldig salt vann. De blir da salte på utsiden i skallet. Bruk amadine,
sommerpoteter eller andre små poteter med lett skall.

Rødvinssaus er faktisk veldig enkelt å lage saus. Ja, brune sauser er egentlig generellt veldig lett å lage.
Men det forstod jeg først da jeg begynte å lage det selv. Har bilde av rødvinen jeg valgte ut for middagen litt lenger opp. Vi har et lite lager av halvflasker med vin til bruk i matlaging.

Rødvinssaus:
5dl rødvin
2 stk sjalottløk (bruk evt hva slags løk dere har, eller kutt ut)
5dl buljong
100g smør
1/2 ts salt
1/2 ts pepper

- Skrell og finhakk løk. Ha i en gryte, tilsett rødvin og kok det inn til 1/4 (til det får en marmelade konsistens)
Dette tar minimum 30 minutter.
- Tilsett kraft og kok det inn til halve mengden. ca 15 min
- Sil for å få ut løkbitene (eller la løkbitene være i sausen slik som jeg gjør). Rør inn kaldt smør
smak til med salt og pepper.

Akuratt denne gangen lot jeg være å redusere så vanvittig mye, for hadde rett og slett ikke tid. Så
jukset med litt maizena jevner for brune sauser på slutten. Det funker også heeelt fint. Lov å jukse litt for å få
maten på bordet litt raskere syns jeg.

  

Så kom maten ut av ovnen.. HURRA!!!!



Dette er skikkelig barnemat: 



Og skikkelig voksenmat :)


Velbekomme!! 

1 kommentar:

Anonym sa...

Det så veldig godt ut ja :)) Det må prøves en gang.