Velkommen til min matblogg!!

Jeg legger ut oppskrifter på mat som vi syns er verdt å dele med andre. For det meste mat laget fra bunnen av. Jeg er gift med en matglad mann, og sammen har vi to små barn; en jente på 4år og en gutt på 2år.
Begge våre barn har melkeproteinsallergi, og det gjør at vi må bytte ut ingredienser med melkefrie alternativer. Vi begrenser i tillegg sukker og saltbruk.
Vi prøver gjerne ny mat og syns annerledes mat er spennende.

Legg igjen en kommentar før du går :)

Ta deg også turen til Hobbybloggen min:
http://hobbysaker.blogspot.com
Epost for kontakt: toftegubben (a) hotmail.com

mandag 11. juli 2011

Mettes Fyllte Loff

Jeg husker ikke hvem Mette er..  Men denne oppskriften er fra mammas selvsamlede oppskriftsbok. Den er grønn og veldig verdifull :). Jeg mener at prisen den kostet på bokhandleren på Sellebakk fortsatt står skrevet med blyant inni boka. For de gjorde slikt før i bokhandelen... prisen på alle bøker stod forsiktig notert på innsiden av permen med en blyant.

Jeg husker fyllt loff fra jeg var liten og hvor godt det var og jeg har ikke lagd eller spist det siden. Men NÅ, har jeg prøvd igjen. Og det var veldig godt. Håper dere også får lyst til å prøve. Det er kjempelett og går raskt. Jeg tenker på lørdagskos når jeg tenker på fyllt loff. Lørdagskos med TandeP eller Akerø. 

 

 Du trenger til 4 personer:

1 hveteloff
200 gr røkte middagspølser
200 gr norvegia/Jarlsberg
2 hardkokte egg
2 dl seterrømme
 1 ss sennep


* Kok 2 egg først. Jeg kokte de i 11-12 minutter for så å kjøle de helt ned
i kaldt vann under springen.




* Skjær loffen i skiver ned til bunnen, men la skivene henge sammen nederst.


* Skjær pølser, ost (bruk evt revet ost) og egg i små biter og bland det med rømme og sennep.




* Ha fyllet i annenhvert mellomrom, slik at det blir to og to skiver med fyll i mellom.
Stapp det godt ned imellom.


* Jeg tok også litt ost oppå og det var egentlig unødvendig, hvis man ikke har
overdilla på ost ;).
* Pakk hele brødet inn i aluminiumsfolie og sett det i stekeovnen ved 200grader i ca. 30 minutter.
Jeg tok av folien på toppen og lot den stå 2min uten akuratt på toppen også. Det er ikke nødvendig
om man ikke da bruker mer ost enn oppskriften slik som meg.

PERFEKT!!!!!

Serveres med en gang. Jeg hadde en liten salat ved siden av, bestående av;
isbergssalat, sukkererter, søt paprika og eple. Godt med fransk dressing til,
men vi brukte helt vanlig dressing til i dag :). Kos dere :)




- Tonje -

7 kommentarer:

Melissa sa...

Så lekkert det set ut Tonje:)

Rebecca sa...

Det der har jeg aldri hørt om eller sett før, det ser hvertfall kjempe godt ut :o) Mannen hadde helt sikkert likt den så den skal prøves!

Har akkurat begynt å blogge, ikke om mat bare men har en god kyllingsuppe oppskrift da ;o)

http://magnus-tara.blogspot.com/2011/07/verdens-beste-kylling-suppe.html

Rebecca85 fra BV

Stine sa...

Dette så veldig spennende ut..... Må prøves. Tror dette kommer til å bli en hit hos min mann ihvertfall.

Flott blogg du har. Kom over den via babyverden.no :)

Trine Cook Espeda sa...

Dette er helt utrolig! Min mor pleide å lage fylt loff da jeg og mine 2 søstre var små. Ene søsteren min var en gang på 80-tallet i en Det Nye-konkurranse med denne loff-oppskriften. Jeg kom på det nå, og ville se om jeg fant en lignende oppskrift. Da fant jeg dette blogginnlegget. Mette er altså min søster, som er den som har kommet med denne oppskriften. Fy søren, nå skal jeg lage fylt loff igjen :-)

Trine Cook Espedal sa...

Jeg viste innlegget til Mette nå, og hun kan fortelle at opprinnelig er oppskriften med majones, og ikke rømme. Dette ble gjort om i Det Nye fordi det skulle være Tine sine meieriprodukter i oppskriften ;-)

Tonje Ailin sa...

Så utrolig morsomt, Trine :D. Dette er en barnedrøm av en rett, som både jeg og søstra mi husker fra vi var små. Utrolig morsomt å faktisk høre om hvem Mette er :D.

Tusen takk for informasjon, og om at majones er opprinnelig brukt istedet for rømme.
Barna våre har melkeproteinallergi og kan ikke bruke rømme (og det fins dårlige erstatninger for det) og majones blir mye lettere å forsøke med dem. Ost er lettere å erstatte enn rømme. Tusen takk igjen :)

Trine Cook Espedal sa...

Bare hyggelig, og morsomt :-) Har ikke prøvet den med rømme selv. Kan ikke forestille meg at den er i nærheten av like god som med majones. Laget den selv forrige dagen. Måtte friske opp gamle minner. La det ut på bloggen min ;-)