Utgangspunktet for denne var denne pakken:
Denne kaken er både gluten og laktosefri sånn i utgangspunktet.
I tillegg brukte jeg 2-2,5 store plater Stratos + strøssel/pynt.
Grillspyd av tre.
Slik gjorde jeg det:
- Først steker man kaken som anvist på pakken.
- Når kaken er lunken tar man hele kaken over i en bolle og smuldrer den fint opp.
Lag så glasuren og hell oppi og bland alt.
- Rull så kuler av deigen det har blitt, som en liten sprettball. Det ble 51 stk i den størrelsen jeg valgte.
- Legg kulene på noe som det kan fryses ned i. Jeg la det i Tupperware-bokser
som jeg kunne ta plastfolie over. Så skal dette i frysern. Rundt 1-2 timer holder.
Del tregrillspyd i to (klipp gjerne av den spissen i samme slengen)
Smelt sjokolade i vannbad (sjokolade smelter før man når 40 grader.. så vær forsiktig med varmen).
Rør mens sjokoladen smelter, smelt gjerne 1 ss med delfiafett sammen med sjokoladen.
Dypp en halvdel av spydet i sjokoladen og stikk inn i kulen. Man kan med fordel sette kulene i frysern litt igjen etter at pinnene er satt inn. Da snurrer de ikke rundt i kula når man skal dekke de med sjokolade. Men man kan dekke de også uten å fryse i mellom her.
Dekk de med sjokolade, og kakk de litt på kanten av kjelen/bollen for å få av overflødig sjokolade.
Rull de/dryss over med kakepynt. Sett de i isopor for å stivne eller evt i lave melkeglass.
I isopor lønner det seg å sette de litt på skjeve, så mer overflødig sjokolade drypper ned på isoporen og ikke renner nedover pinnen.
For nedpakking/transport er det kjempekjekkt å legge de nå ferdig stivna Cakepops'a i
muffins former med pinnen stikkende opp eller til siden. Da kan man ha de i kaketine eller kakeboks på veien. Kjempelett å få med seg og servere. Ungene elsker de!!!
Prøv med forskjellig sjokolade utenpå; hvit sjokolade, melkesjokolade, Stratos eller lys/mørk kokesjokolade osv.
-Tonje-
3 kommentarer:
Tusen takk for super oppskrift. Dette er ny måte å gå fram på for meg. Jeg skal ha noen nabobarn på en kosedag før jul. Da tror jeg at vi skal forsøke oss på dette. Jeg kan ha kulene ferdig i fryseren når de kommer. Hvor store lager du kulene? Som en kjærlighet på pinne eller en klementin?
Hilsen Fama
Jeg glemte å si at jeg har sendt deg en PM på hobbyboden.
Hilsen Fama
Hei hei :)
Jeg lager de på størrelse med en kjærlighet på pinne. En liten sprettball. Det er mektig nok i massevis :)
Legg inn en kommentar