Min aller beste bolleoppskrift har jeg funnet ut at absolutt lar seg modifisere til å være melkefri. Disse bollene blir vanvittig luftige og supergode også etter et opphold i fryseren.
Oppskriften kan fint dobbles.
5dl rismelk
150g melange uten melk
125g/2,25dl melis (øk gjerne for søtere boller)
50g ferskgjær/pose tørrgjær
0,25ts kardemomme
ca. 13dl hvetemel
- Kok opp melk, margarin og melis. Avkjøl til fingervarmt (37grader).
Rør ut gjæren i vannet, gjerne med fingrene. Dette gjelder både tørrgjær og fersk gjær.
- Bland i kardemomme og hvetemel. Det kan hende du må ha litt ekstra mel.
Deigen skal være god å trille, ikke løs og klissete, men ikke tørr å jobbe med heller.
Litt sticky, men ikke fester seg til huden. Elt deigen bare litt.
- Trill ut bollene med en gang. 20 stk av enkel oppskrift. Legg dem på bakepapir på
stekebrett. La de heve lunt i en time.
- Stek bollene midt i ovnen på 250 grader i 7-10minutter. I min ovn er 9minutter perfekt.
De skal ikke pensles. Ved 250grader blir de nesten svarte om man pensler de med egg.
Avkjøl og sikt/strø over melis før servering.
Nammis!!
Bakte disse i dag sånn at barna hadde melkefrie boller når vi skulle på familie-morsdags-fastelavens-feiring ;-). Veldig gode boller, og momser de nå selv mens jeg deler oppskriften med dere.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar