Dette er den beste potetstappa snuppa mi får servert. Man kan legge til ingredienser og krydder som man vil, evt bytte ut med kumelk om man ønsker det. Vi lager den uten salt og uten kumelk her hjemme.
Bruk massevis av poteter, en halv eller mer av en kålrot. Kutt opp og kok i kjele til det er mørt.
Jeg foretrekker å bruke melne poteter. Hell av nesten alt kokevannet, behold litt.
Mos med grønnsaksmoser for hånd.
Ta oppi en stor klatt med melkefri margarin (blå melange/Eldorado sin margarin på flaske som er uten melk) og hell på med havremelk, endel + litt pepper. Rør og kok opp. Trenger ikke koke så mye med havremelk som man gjør med kumelk (for å få vekk den tydelige melkesmaken).
Rør om og server :) Kålrota gjør potetstappa søt og nydelig.
1 kommentar:
Denne skal jeg ha i bakhodet neste gang jeg lager mat til min melkeintolerante nevø, så veldig god ut:)!
Legg inn en kommentar