Velkommen til min matblogg!!

Jeg legger ut oppskrifter på mat som vi syns er verdt å dele med andre. For det meste mat laget fra bunnen av. Jeg er gift med en matglad mann, og sammen har vi to små barn; en jente på 4år og en gutt på 2år.
Begge våre barn har melkeproteinsallergi, og det gjør at vi må bytte ut ingredienser med melkefrie alternativer. Vi begrenser i tillegg sukker og saltbruk.
Vi prøver gjerne ny mat og syns annerledes mat er spennende.

Legg igjen en kommentar før du går :)

Ta deg også turen til Hobbybloggen min:
http://hobbysaker.blogspot.com
Epost for kontakt: toftegubben (a) hotmail.com

tirsdag 31. mai 2011

Enchiladas med det man har :)


Jeg syns Enchiladas er kjempegodt. De man får ute på restaurant, de man får i lag-nesten-selv pakke fra Santa Maria eller noe slikt. Selvfølgelig også de jeg lager selv. Om de er så veldig autentiske vet jeg ikke, og bryr meg ikke sånn veldig... men skal etterhvert prøve å lage etter forskjellige oppskrifter også. Ettersom det er så godt.

<  bruker en pakke kjøttdeig/karbonadedeig som jeg steker i panne/gryte og krydrer med litt egetmekket krydder. Jeg brukte det jeg hadde av innhold av hjemmelaget Tacokrydder... og min lille versjon ble slik:

3 ts chilipulver (bruk gjerne ss)
2,5 ts tørket oregano
2 ts spisskummin (bruk gjerne ss)
2 ts paprikapulver (bruk gjerne ss)
2,5 ts hvitløkspulver
1,5-2 ts havsalt (bruk gjerne ss)
2 ts sort pepper

Følg gjerne det i parantes... jeg valgte å bruke mindre mengde av diverse for at det ikke skulle bli så salt og sterkt for dattra vår. Brukte rundt 2 ss av krydderblandingen til 400g kjøttdeig. Lagre resten i en tett boks til en annen anledning. Det er MYE sunnere å bruke eget krydder i stedet for en ferdig taco-krydderpose når man lager taco også :).
  
< Når kjøttdeigen er passe godt stekt og med krydder, blander jeg i en boks med krossa tomater.

Lar det koke litt, for så å blande i en passe god slump med ost. Og blande det sammen. Jeg bruker helst Synnøve Finden sin orginale (sort pakke), den smaker ganske likt som Synnøve Findens vellagrede. Den sorte pakka er min absolutte ostefavoritt.

 
< Finner så frem en ildfastform som passer, og en pakke med tortillas av den typen man ønsker. Jeg bruker en medium størrelse. Fyll de og rull de sammen med bretten ned mot forma og legg de alle på rekke.Jeg fikk ikke spart så mye av fyllet... men ta det som evt er igjen over rullene.. (gjerne mer enn det jeg har fått på), og dekk så over med ost.
Stekes rundt 25 minutter i ca. 200 grader midt i ovnen. Spis gjerne sammen med salat, rømme og tacosause f.eks. Rakk så vidt å ta bilde av tallerken til mannfolket før han spiste videre ;-)


Denne retten gir rom for mange variasjoner. Namm!!

-Tonje-

1 kommentar:

Anonym sa...

Namnamnam! det så skikkelig godt ut!! Dette må jeg prøve, helst i dag!:D
Siden butikkene ikke er oppe i dag, får jeg se om jeg får skrapt isammen noe fra kjøkkenet, tusen takk for en bra forklaring, den beste jeg har lest så langt!:)