Velkommen til min matblogg!!

Jeg legger ut oppskrifter på mat som vi syns er verdt å dele med andre. For det meste mat laget fra bunnen av. Jeg er gift med en matglad mann, og sammen har vi to små barn; en jente på 4år og en gutt på 2år.
Begge våre barn har melkeproteinsallergi, og det gjør at vi må bytte ut ingredienser med melkefrie alternativer. Vi begrenser i tillegg sukker og saltbruk.
Vi prøver gjerne ny mat og syns annerledes mat er spennende.

Legg igjen en kommentar før du går :)

Ta deg også turen til Hobbybloggen min:
http://hobbysaker.blogspot.com
Epost for kontakt: toftegubben (a) hotmail.com

søndag 31. mars 2013

Asiatisk Ørret!

Inspirert av Dalehaugen - En matblogg, stort sett, laget vi en fantastisk middag forrige uke. 
Vi er glade i fisk i utgangspunktet vi, men spennende med nye smaker og nye retter.
Fant denne sånn tilfeldig og brukte det vi hadde for å lage en fantastisk matrett.

For å kopiere vår middag, trenger du:
- 4 naturell Ørretfileter. Gjerne helt vanlige frosne.
- 1 pakke med wok-grønnsaker

Til saus:
1,5 dl soyasaus
2-3 ss sitronsaft
salt og pepper
3 cm av fersk ingefær, altså en bit.
3-4 hvitløksfedd
1 grønn mild chili


- Hell godt med olivenolje i en stekepanne/wokpanne og fres
chili, hvitløk og ingefær som du på forhånd har kuttet i små biter.

- Wok så posen med grønnsaker (eller egenkuttede grønnsaker). 

- Fisken stekes med evt litt salt/pepper, i en egen stekepanne. Snitt litt skinnet
og stek den sprø på den siden og passe lenge, og la den hvile den siste biten til gjennomstekt.

- Hell så over soyasaus og sitronsaft og passende mengde salt og pepper.



Server gjerne med litt ris :))
Takk til Dalehaugen for et godt middagsforslag.

Ingen kommentarer: