og dette var en vanvittig god kake, hvor jeg selv komponerte sjokoladesmørkremen slik jeg liker den best :). I går fikk jeg veldig lyst på sjokoladekake... og det er ingen vits å lage kaker med kumelk her i huset for tiden, om man ikke har tenkt å sluke hele med det samme. Barna må da få smake de også :).
Oppskriften på kaka er stoooor... så det ble mye kake.
Kakebunn:
3 egg
4,5 dl sukker
250 gr smeltet margarin uten melk
3 ts bakepulver
6,5 dl hvetemel
3 ts vaniljesukker
4 ss bakekakao
ca. 2,5 dl havremelk
- Pisk egg og sukker hvitt og porøst som eggedosis.
- Ha i smeltet margarin.
- Tilsett det tørre vekselsvis med melken.
- Dekk en langpanne/dyp stekepanne med bakepapir. Det går fint
å overlappe bakepapir i pannen.
- Hell i røren og fordel jevnt. Stek midt i ovnen ved 180 grader
i 20-30 min. Avkjøl.
Begynn så på sjokoladekremen :D
Her vil jeg komme med en stor anbefaling ang bruk av margarin uten melk til smørkrem. Margarinen skal være varm og myk når den røres. Dette er så og si umulig med Melange sin versjon syns jeg. Tok for lang tid for min tålmodighet, og det bare klumpet seg. Soft blå fungerte utmerket til dette formålet. Men i selve kaka hvor margarinen skulle være smeltet fungerte Melange helt fint.
Sjokoladesmørkrem:
350-400 g myk margarin uten melk
4,5 dl melis (kan øke til 5dl om man vil)
4 ts vaniljesukker
3 ts bakekakao
1 eggeplomme
Rør smør og melis hvitt.
Ha i eggeplomme, kakao og vaniljesukker.
Ferdig :-D
Delte opp kake og hadde sjokoladekremen i mellom og oppå.
Ble to store dobble kaker som jeg nå har massevis av igjen i kjøleskapet... og her ved siden av meg på en asjett mens jeg skriver. :) Veldig god.
Kan fint oppbevares en stund i kjøleskap. Den som står på asjett med aluminiumsfolie over tørker ganske raskt. Den som står på folie inni en kaketine (derfor helt tett) holder seg myk og god.
Selve sjokoladekaken uten krem er en super og kjapp gomlekake halvvarm ;). Luftig og fin.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar