Velkommen til min matblogg!!

Jeg legger ut oppskrifter på mat som vi syns er verdt å dele med andre. For det meste mat laget fra bunnen av. Jeg er gift med en matglad mann, og sammen har vi to små barn; en jente på 4år og en gutt på 2år.
Begge våre barn har melkeproteinsallergi, og det gjør at vi må bytte ut ingredienser med melkefrie alternativer. Vi begrenser i tillegg sukker og saltbruk.
Vi prøver gjerne ny mat og syns annerledes mat er spennende.

Legg igjen en kommentar før du går :)

Ta deg også turen til Hobbybloggen min:
http://hobbysaker.blogspot.com
Epost for kontakt: toftegubben (a) hotmail.com

søndag 1. juli 2012

Imponerende lesning om Lavkarbo!

Fant denne artikkelen i VG som baserer seg på forskning ang lavkarbo visstnok. Jeg blir ikke imponert.
Ny studie: Lavkarbo er farlig for hjertet!

Det morsomme er først at de sier at lavkarbo er farlig for hjertet. Vet de hva lavkarbo egentlig er? Den journalisten som har utformet dette altså? Den som mener å reduserer sukker er farlig har virkelig slått seg hardt. Hvitt brød, hvitt mel og godis kan umulig være særlig sundt. Virkelig. Vi anbefales å bytte ut alt hvitt med grovere, bruke fullkorn osv osv. Og det er da svart på hvitt og redusere karboinntaket = Lavkarbo. Ekstreme dietter er aldri sundt overhode. Lavkarbo er mer en livsstil. Spise sundt.

Det er ingen hemmelighet at kjappe karbohydrater får blodsukker til å fly i været og så rett i bunn. Mye karbohydrater er da en pådriver for diabetes 2... og sundt er det ikke.

Studien de viser til... som visstnok er forsket på lavkarbo-folk... viser at de som spiser mest kjøtt er i større fare enn de som spiser minst. Så det de egentlig har fått av resultat er at det er farlig å spise for mye kjøtt. Imponerende. Å spise lavkarbo betyr nødvendigvis ikke å drikke smør og null karbohydrater. Saken er at jo mer karbohydrater man spiser jo mindre fett bør man spise, og jo mindre karbohydrater man spiser jo mer fett kan man tillate seg. Men det er også forskjell på fett og det er forskjell på karbohydrater. Om man spiser mye karbohydrater OG mye fett, da legger man ofte på seg ganske så mye. Og å justere kostholdet sitt og ikke bare spise like mye av alt kan få kroppen i balanse. Alle vet at man trenger vitaminer og mineraler o.l. i balanse, så hvorfor ikke resten av det man spiser? Noen tåler mer karbo enn andre og omvendt. Noen får lett høyt blodsukker og andre ikke.

VG spiller på alt de kan for å selge aviser, og jeg er bra lei av denne sladreavisen. Virkelig. Overskriftene står aldri i stil med innhold i artikler....

Mer mat kommer herfra etterhvert ;)
God kveld:)

- Tonje -