Velkommen til min matblogg!!

Jeg legger ut oppskrifter på mat som vi syns er verdt å dele med andre. For det meste mat laget fra bunnen av. Jeg er gift med en matglad mann, og sammen har vi to små barn; en jente på 4år og en gutt på 2år.
Begge våre barn har melkeproteinsallergi, og det gjør at vi må bytte ut ingredienser med melkefrie alternativer. Vi begrenser i tillegg sukker og saltbruk.
Vi prøver gjerne ny mat og syns annerledes mat er spennende.

Legg igjen en kommentar før du går :)

Ta deg også turen til Hobbybloggen min:
http://hobbysaker.blogspot.com
Epost for kontakt: toftegubben (a) hotmail.com

mandag 12. november 2012

Cakepops til bursdagsfeiring i barnehagen!


Snuppa fyllte nettopp 3år og til feiringa i barnehagen fikk hun med seg Cakepops. Lette å lage, men tar litt tid. Vi beregnet to til hver, men det hadde helt fint holdt med 1. 18 barn og 5 voksne var det på avdelingen den dagen og sendte med ca. 50 stk.

Utgangspunktet for denne var denne pakken:


Denne kaken er både gluten og laktosefri sånn i utgangspunktet. 
I tillegg brukte jeg 2-2,5 store plater Stratos + strøssel/pynt.
Grillspyd av tre.

Slik gjorde jeg det:

- Først steker man kaken som anvist på pakken. 
- Når kaken er lunken tar man hele kaken over i en bolle og smuldrer den fint opp.
Lag så glasuren og hell oppi og bland alt.


     

- Rull så kuler av deigen det har blitt, som en liten sprettball. Det ble 51 stk i den størrelsen jeg valgte.


- Legg kulene på noe som det kan fryses ned i. Jeg la det i Tupperware-bokser
som jeg kunne ta plastfolie over. Så skal dette i frysern. Rundt 1-2 timer holder.


Del tregrillspyd i to (klipp gjerne av den spissen i samme slengen)
Smelt sjokolade i vannbad (sjokolade smelter før man når 40 grader.. så vær forsiktig med varmen).
Rør mens sjokoladen smelter, smelt gjerne 1 ss med delfiafett sammen med sjokoladen.



Dypp en halvdel av spydet i sjokoladen og stikk inn i kulen. Man kan med fordel sette kulene i frysern litt igjen etter at pinnene er satt inn. Da snurrer de ikke rundt i kula når man skal dekke de med sjokolade. Men man kan dekke de også uten å fryse i mellom her.

Dekk de med sjokolade, og kakk de litt på kanten av kjelen/bollen for å få av overflødig sjokolade. 
Rull de/dryss over med kakepynt. Sett de i isopor for å stivne eller evt i lave melkeglass.
I isopor lønner det seg å sette de litt på skjeve, så mer overflødig sjokolade drypper ned på isoporen og ikke renner nedover pinnen.



For nedpakking/transport er det kjempekjekkt å legge de nå ferdig stivna Cakepops'a i 
muffins former med pinnen stikkende opp eller til siden. Da kan man ha de i kaketine eller kakeboks på veien. Kjempelett å få med seg og servere. Ungene elsker de!!!
Prøv med forskjellig sjokolade utenpå; hvit sjokolade, melkesjokolade, Stratos eller lys/mørk kokesjokolade osv.




-Tonje-

3 kommentarer:

Anonym sa...

Tusen takk for super oppskrift. Dette er ny måte å gå fram på for meg. Jeg skal ha noen nabobarn på en kosedag før jul. Da tror jeg at vi skal forsøke oss på dette. Jeg kan ha kulene ferdig i fryseren når de kommer. Hvor store lager du kulene? Som en kjærlighet på pinne eller en klementin?

Hilsen Fama

Anonym sa...

Jeg glemte å si at jeg har sendt deg en PM på hobbyboden.

Hilsen Fama

Tonje Ailin sa...

Hei hei :)
Jeg lager de på størrelse med en kjærlighet på pinne. En liten sprettball. Det er mektig nok i massevis :)