Fant oppskriften på TRINEs MATblogg, link til oppskriften hennes her.
Men jeg modifiserte den litt til mitt bruk. Og det ble perfekt det også. Jeg lagde halvparten av oppskriften og bare en loff, mens denne er for 2.
3 dl lunket vann
3 dl melk
50 g smeltet smør
-blandes sammen og har så i gjør ved håndvarm temperatur i væsken.
25-50g tørr/fersk gjær
Bland i resten og halvparten av melet
2 små/medium egg
1-2 ss sukker
1,5 ts havsalt
950-1000g hvetemel
Bland i mer av melet og få en smidig deig. Ikke bruk alt melet om det gjør deigen for tørr. Heves under lokk/plast til dobbel størrelse. Del deig i to, og hver av de delene i tre og flett brød. Klem godt i hver ende og legg de på papirdekt plate. Strø på mel og legg et rent klede over og la brødene etterheve i 30-60min.
Stek midt i ovnen på 190grader i ca. 35-45min. I min ovn passet det med 35min.
1 kommentar:
Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm...
Legg inn en kommentar