Deigen lages lik som på Lahmacun, men gjentar denne:
Lag først deigen:
Vann, salt og fersk gjær blandes først. Mel tilsettes etter hvert. Eltes. 2 spiseskjeer olje tilsettes til slutt.
For 12 stk fungerer det fint med forholdet 2,5dl vann (37grader) ½ - ¾ fersk gjær-pk. og 1ts salt. 350+g mel og 1-2 spiseskjeer olje.
(om man vil jukse litt... lag en pizzadeig fra pose og bland i ekstra olje og ha litt olje over når den hever)
· Kutt spinatblader(1 pose, jeg fjerner de groveste stilkene).
Mos de så i en bolle med litt salt for hånd.
Klem så ut vannet og legg den tørrere spinatmosen i bollen.
· Ha på litt mer salt (?)
Bland i lyse og sorte sesamfrø + litt paprikapulver.
Har ikke noe mengdemål på dette her, men en god bunch, men ikke for mye så det blir tørt og bare frø.
Bland i lyse og sorte sesamfrø + litt paprikapulver.
Har ikke noe mengdemål på dette her, men en god bunch, men ikke for mye så det blir tørt og bare frø.
- Ha olje på hendene og rull små boller på bordet av deigen. Rulles på litt mel slik at det blir mel på undersiden av bollen.
- Trykk bollene flate(trykkes i ring med fingerne så de blir flate og klappes mellom henda lik pizzabakere gjør det… eller bruk kjevle). De skal veldig tynne for Gözleme for at de skal bli godt gjennomstekt.
- Trykk lett fast fyll på den ene halvdelen helt flatt, brett dobbelt og trykk sammen langs kanten.
· Stekes i stekepanne, gjerne i teflonpanne med kjempelite olje
eller stekeovn. Både ovn og plate på full styrke. Stekes på begge sider i panne. Jeg syns de blir veldig gode i stekepanna. Også legger jeg de i ovnen frem til alle skal spises på lav varme så de holder seg varme.
eller stekeovn. Både ovn og plate på full styrke. Stekes på begge sider i panne. Jeg syns de blir veldig gode i stekepanna. Også legger jeg de i ovnen frem til alle skal spises på lav varme så de holder seg varme.
Kos dere!!!!!!
-Tonje-
3 kommentarer:
Skal spinaten legges på deigen før den brettes og stekes?
Takk for kommentaren :). Jeg manglet et bilde der. Det står såvidt om fyll øverst over oppskriften, men hvordan det legges på hadde helt falt bort når jeg kopierte alle oppskriftene mine fra den gamle bloggen og over på blogspot. Så takk skal du ha for at du oppdaget det. Håper det ble litt klarere med oppdateringen?
Det går også an å koke poteter, rive dem på ett råkostjern og ha det i når dem skal stekes. Smaker veldig godt med honning til. Dyppe Gøzlemene i honningen etter hvert som dem spises
Legg inn en kommentar