Dette er rett og slett vanvittig godt, og veldig enkelt. Jeg har fått oppskrift fra søstra mi, men gjør det nok litt på min egen måte også. Jeg kjøper gjerne ferdig kokt skinkestek i butikken. Tar av nettingen og legger den i en ildfast form.
Sett ovnen på 180 grader.
Glasuren rører jeg sammen av 50/50 sennep og honning. Denne gangen tok jeg litt sukker oppi også. Men så lenge man blander med honning gjør ikke litt sukker noe fra eller til, så det er ingen vits ;) Valgte å bruke en ganske mild grov sennep, da mini på halvannet også spiser all den maten vi spiser.
Bland denne glasuren godt sammen i en skål og smør den så godt inn i skinkesteka, på alle sider.
Stekes i ovnen til den er gjennomvarm.. her kan man jo bruke steketermometer eller bare synse seg frem slik jeg gjør. 30-45minutter kanskje.
Stekes i ovnen til den er gjennomvarm.. her kan man jo bruke steketermometer eller bare synse seg frem slik jeg gjør. 30-45minutter kanskje.
Steka ser helt nydelig ut etter steking og smaker himmelsk. Skulle ha laget salte poteter til, som jeg elsker... men så var potetene borte vekk. Jeg hadde visst gjemt de unna i kjøleskapet pga varmen... så da ble det "ferdigpoteter".
Saus slang jeg sammen helt av meg selv. Begynner å bli bedre å bedre på å lage saus.
Begynte med en god porsjon buljong, tilsatte litt meljevning og maizena-jevning.
Så litt soyasaus og litt Worchestershiresaus. Smakte til med salt og pepper. Hadde i litt av
skyen som ble oppi forma til steka på slutten og vips så hadde vi en saus, etter den fikk kokt seg inn litt + bittelitt sukkerkulør for ekstra farge.
Serverte med litt grønnsaker. Gulrøttene skrek mini seg til, så de fikk jeg ikke smakt så mye av ;)
3 kommentarer:
Ser fantastisk digg ut! :D
Skal absolutt prøves om ikke så altfor lenge!
Ååååh det der såg fantastisk godt ut. Skikkelig Søndagsmiddag.
dette ser veldig godt ut- skal prøve det i dag. Tusenn takk,
Vennlig hilsen Line
Legg inn en kommentar