Velkommen til min matblogg!!

Jeg legger ut oppskrifter på mat som vi syns er verdt å dele med andre. For det meste mat laget fra bunnen av. Jeg er gift med en matglad mann, og sammen har vi to små barn; en jente på 4år og en gutt på 2år.
Begge våre barn har melkeproteinsallergi, og det gjør at vi må bytte ut ingredienser med melkefrie alternativer. Vi begrenser i tillegg sukker og saltbruk.
Vi prøver gjerne ny mat og syns annerledes mat er spennende.

Legg igjen en kommentar før du går :)

Ta deg også turen til Hobbybloggen min:
http://hobbysaker.blogspot.com
Epost for kontakt: toftegubben (a) hotmail.com

tirsdag 10. juli 2012

Thaisalat !!


Dette var middagen vår i går :). Etter inspirasjon fra en annen matblogg tok vi det vi hadde i skap og fryser og lagde en kjempegod thaisalat. Denne må vel regnes som lavkarbo og var veldig smakfull og spennende. Vi tok utgangspunkt i "thaisalaten" fra Trine's matblogg som jeg linker til. Vi oppgraderte fra flatbiff til ytrefilet, og et veldig bra stykke ytrefilet var det også. Ble litt korte biter i vår panne, og vil anbefale lengre strimler for at det skal se enda lekrere ut på tallerkenen :). 

La til side for jenta vår før jeg blandet sammen salaten slik at hun kunne smake det forskjellige hver for seg. Hun syns kjøttet var veldig smakfullt ;-)


Dette blé ca. mat til tre personer vil jeg si. Fint å servere ris til om man ønsker mer ut av maten.
Vi tok utgangspunkt i ca. 800g ytrefilet av storfe.

- Kutt kjøtt i passelige strimler.
- Bland dette til marinade for kjøttet:

2 dl soyasaus
En fin dæsj med limeessens(rose's lime)
1 - 1 1/2 ts tørka chiliflak
Finhakket fersk ingefær. Ca. 4cm av rota...... så sånn "passe mengde" :)
1ss Rapsolje



Ha kjøttet i en pose og hell marinaden over. La kjøttet ligge i posen i ca. 2 timer.


Før kjøttet stekes, rist 2 ss med sesamfrø i panna i et par minutter. Legg det til side.

Stek kjøttet ved ganske høy temperatur i to omganger i stekepanna.

Lag så salat:

Man kan bruke en grønn salat man liker godt. Vi brukte Crispisalat.
Kuttet opp salat.
6 reddiker i tynne skiver (kastet enden for å ikke kutte fingertuppene... ønsker meg egen
tupperwarekutter for sånt ja ;)
1/2 slangeagurk i tynne staver
1 rød søt paprika
1/2 - 1 ts tørket koriander
Litt tørket gressløk


Lag så en dressing til salaten

1/2 dl soyasaus
1/2 dl rapsolje
en dæsj limeessens (rose's lime)
2 ss sesamfrø (ristet tidligere)

Hell denne dressingen over salaten.
Bland inn kjøtt go server!!










Her på tallerkenen <3
Kjempegodt go store muligheter for variasjoner.



God middag!!