Velkommen til min matblogg!!

Jeg legger ut oppskrifter på mat som vi syns er verdt å dele med andre. For det meste mat laget fra bunnen av. Jeg er gift med en matglad mann, og sammen har vi to små barn; en jente på 4år og en gutt på 2år.
Begge våre barn har melkeproteinsallergi, og det gjør at vi må bytte ut ingredienser med melkefrie alternativer. Vi begrenser i tillegg sukker og saltbruk.
Vi prøver gjerne ny mat og syns annerledes mat er spennende.

Legg igjen en kommentar før du går :)

Ta deg også turen til Hobbybloggen min:
http://hobbysaker.blogspot.com
Epost for kontakt: toftegubben (a) hotmail.com

tirsdag 21. august 2012

Hjemmelaget Lasagne


Lasagne er godt :-D
Det er ikke hokus-pokus å lage sin egen lasagne fra bunnen, men det kreves litt mer planlegging og innkjøp enn en eske fra Toro. Denne oppskriften min er inspirert av en oppskrift av Ingrid Espelid.

Man skal lage både en kjøttsaus og en ostesaus og legge dette og plater lagvis i en ildfastform.

Først lager vi kjøttsausen:
1 løk
2-3 gulrøtter
1 pk kjøttdeig/karbonadedeig
2 boks hermetisk krossa tomater
(bytt gjerne ut den ene boksen med 1-1,5dl kjøttbuljong)

- Stek kjøttdeig med finhakket løk. Ha i litt hvitløk.
- Bland i krossa tomater og gulrotrasp. Ta gjerne en dæsj ketchup oppi +
krydder om det ikke er veldig små barn som skal spise.

Så Ostesausen:
75g smør
1,5-2 ss hvetemel
5dl melk
100g revet ost

- Lag ostesausen slik du lager hvitsaus. (Smelt smør, surr i hvetemel. Bland ut med melk mens du visper, la det koke litt og bland i osten)

+ ca. 6plater lasagne + ost til toppen for gratinering.

Smør en ildfast form, gjerne avlang. Legg kjøttsaus og plater (3 av gangen) lagvis.
Ostesaus til slutt og revet ost på toppen.

Stekes på 200grader i ca. 40minutter.


... og så skjer det igjen... vi kaster oss over maten og glemmer å ta bilde først.
Sånn kan det gå. Velbekomme :D



Ingen kommentarer: