Velkommen til min matblogg!!

Jeg legger ut oppskrifter på mat som vi syns er verdt å dele med andre. For det meste mat laget fra bunnen av. Jeg er gift med en matglad mann, og sammen har vi to små barn; en jente på 4år og en gutt på 2år.
Begge våre barn har melkeproteinsallergi, og det gjør at vi må bytte ut ingredienser med melkefrie alternativer. Vi begrenser i tillegg sukker og saltbruk.
Vi prøver gjerne ny mat og syns annerledes mat er spennende.

Legg igjen en kommentar før du går :)

Ta deg også turen til Hobbybloggen min:
http://hobbysaker.blogspot.com
Epost for kontakt: toftegubben (a) hotmail.com

søndag 12. august 2012

Verdens beste boller!!... ikke mindre enn verdens beste boller :-D. Oppskriften ble trykket som lesernes beste i Norsk Ukeblad. Jeg har gjort litt om på oppskriften og deler den gjerne med dere. Bollene blir perfekte og veldig luftige og gode. De er supre å fryse og jeg har fått uoppfordret skryt av de som har fått smake de (og da opptint..). Jeg har bakt disse med tørrgjær, men gleder meg veldig til å få bakt de med ferskgjær også. 

Man ruller ut bollene med en gang man har laget deigen og hever bollene etter de er lagt på papir på bakeplata. På den måten blir alle boller like perfekte. På bildene under fikk jeg rulle 3 (!!) boller mens jenta mi på snart 3år absolutt skulle rulle alle de andre. Jeg laget halv oppskrift, så hun rullet hele 17stk. Bollene var suverene når de kom ut av ovnen, selv for uerfarne rullere gjør jobben. Supert, og ikke minst en superstolt jente som fikk til så fine boller :).

1/2 oppskrift (20 boller)
1/2 liter melk
150 g smør
2,25 dl melis
50 g gjør
0,25 ts kardemomme
12,5 dl hveteme- Kok opp melk, smør og melis. Kjøl væsken til den er fingervarm (37grader). Rør gjæren ut i væsken (både tørr og ferskgjær skal røres ut i væske). Bland i kardemomme og hvetemel. Her må du tilpasse melmengden litt. Kan hende du må ha litt mer eller litt mindre. Deigen skal ikke være seig, men god for å rulle boller med en gang. Ikke kna deigen mer enn nødvendig.

- Trill bollene med en gang og legg de på et brett med bakepapir. La de ligge lunt i en time og heve.

- Stek bollene midt i ovnen ved 250 grader i 8-10 minutter. Avkjøl og sikt melis over før servering.
Evt frys ned etter avkjøling og dryss melis over etter opptining.


( Snuppas ferdigrullede boller)


(Boller etter heving)


(Boller etter steking)

Godkjente boller!!!
Kos dere med boller!!!! Det gjør vi :-D2 kommentarer:

Anonym sa...

Hei igjen! Denne oppskriften har jeg ikke sett før. Tror jeg må prøve den. Liker at man kan droppe en heving og at de er godt egnet til frysing.

Jeg har akkurat bakt et nydelig og enkelt brød. Supergodt etter min mening. Jeg fikk oppskrifta av ei venninne. Jeg tenkte jeg kunne sende den til deg for å høre du synes?

Hilsen Fama

Anonym sa...

Hei :)

Super oppskrift!
Prøvde med vaniljekrem i midten og melis på toppen :)

NYDELIG!!!!

-Og jeg som ikke engang kan bake-
(iallefall ikke før nå)

Stor takk til deg fra Camilla