Velkommen til min matblogg!!

Jeg legger ut oppskrifter på mat som vi syns er verdt å dele med andre. For det meste mat laget fra bunnen av. Jeg er gift med en matglad mann, og sammen har vi to små barn; en jente på 4år og en gutt på 2år.
Begge våre barn har melkeproteinsallergi, og det gjør at vi må bytte ut ingredienser med melkefrie alternativer. Vi begrenser i tillegg sukker og saltbruk.
Vi prøver gjerne ny mat og syns annerledes mat er spennende.

Legg igjen en kommentar før du går :)

Ta deg også turen til Hobbybloggen min:
http://hobbysaker.blogspot.com
Epost for kontakt: toftegubben (a) hotmail.com

lørdag 9. januar 2016

Sara Bernard - Langpanne (uten gluten og melk)

Nå har snuppa vår på 6år vært på glutenfri diett siden april-15 (fulgt råd fra ernæringsfysiolog på sentralsykehuset) og vi finner våre favoritter av spesielle saker som alle kan spise :D. 
Jeg syns min egen sjokoladesmørkrem er mye bedre enn den typen som ofte går igjen i andre kaker, så har tilpasset den til Sarah Bernard'n med stort hell. 

Etter å ha delt denne oppskriften etter dagens juletrefest med barnehagen. 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Sarah Bernhard i langpanne

Mandelbunn:

400g mandler / 385ish g ferdig malte mandler
400g sukker
4 ts bakepulver
6 eggehviter

Sjokoladekrem:

250g blå soft
300g melis
4 eggeplommer
2 ts/barneskjeer bakekakao
2 ts vaniljesukker

Sjokoladeglasur:

200g kokesjokolade (jeg har brukt mørk sukkerfri sjokolade fra Rema 1000 som også er glutenfri og melkefri.. brukte 3,5 plater på siste kake, 75g pr plate).
ca. 2 store ss kokosfett/delfiafett

- Mal mandler og bland med bakepulver. Pisk eggehviter med kjøkkenmaskin i noen minutter til skum, på middels til høy fart.

(ingen plommerester eller fettrester). Tilsett sukker litt og litt, f.eks 50-100g pr gang og pist ett minutt før neste.
La det piske i rundt 5minutter til slutt til helt stiv blåhvit marengs. Vend inn mandler med slikkepott.

- Fordel deig i papirkledd dyp langpanne (ca. 30x40cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175grader i 20min.

Avkjøl kaken i langpannen til den er helt kald.

- Pisk myk blå soft sammen med melis (man kan ta litt mer enn 300g også, men det er minimum). Pisk inn eggeplommer til luftig smørkrem. Pisk til slutt inn kakao og vaniljesukker. Viktig at det ikke blir for mye kakao, heller litt lite enn for mye. Bre sjokoladekremen over den kalde bunnen. Dekk til kaka der den ligger i langpanna og sett den i frysern 1 time (evt flere timer i kjøleskap/kjølerom).


-Smelt til slutt sjokolade i kjele på svak varme sammen med kokosfett. Når helt glatt, kjøl den litt ned før den skal bres over den frosne/kalde kaka. Jeg har best hell med plastverktøy fremfor slikkepott på glasuren. Har kaken stått i kjøleskap må den nok inn igjen for å få glasur til å stivne, Når den har vært i fryser kan man fint skjære den opp etter en stund og flytte over på fat og oppbevare i kjøleskap til servering. Evt pakke inn bedre og tilbake i fryser hvor den kan oppbevares i lang tid, tiner raskt om man trenger den. Holder seg også i kjøleskap i mange dager innpakket i plast.(kakebunn etter steking)


NAMM!!!

Ingen kommentarer: