Velkommen til min matblogg!!

Jeg legger ut oppskrifter på mat som vi syns er verdt å dele med andre. For det meste mat laget fra bunnen av. Jeg er gift med en matglad mann, og sammen har vi to små barn; en jente på 4år og en gutt på 2år.
Begge våre barn har melkeproteinsallergi, og det gjør at vi må bytte ut ingredienser med melkefrie alternativer. Vi begrenser i tillegg sukker og saltbruk.
Vi prøver gjerne ny mat og syns annerledes mat er spennende.

Legg igjen en kommentar før du går :)

Ta deg også turen til Hobbybloggen min:
http://hobbysaker.blogspot.com
Epost for kontakt: toftegubben (a) hotmail.com

fredag 15. desember 2017

Banankake med kokosmarengs

Inspirert av en kake på detsoteliv.no har jeg endret innhold og laget en kake uten  gluten, uten kumelk, uten laktose, uten soya og uten nøtter. Faktisk 😊.

Banankake med kokos og marengs.
-endret kake fra detsoteliv.no

Banankake med kokos:
200g blå margarin
250g sukker
4 eggeplommer (M/L egg)
2,5 ts bakepulver
200g Toro lys kakemix
2dl kokosmasse
2dl rismelk
2 modne bananer

Kokosmarengs:
4 eggehviter
200g sukker
2dl kokosmasse

Fremgangsmåte:
Pisk myk margarin og sukker til smørkrem. Pisk inn en eggeplomme om gangen. Sikt mel og bakepulver og bland i. Ha så i kokos, melk og moste bananer (bruk gjerne stavmixer til å mose bananene).

Fordel deigen jevnt utover i en liten langpanne (ca. 20×30/40cm) med bakepapir i. Stek kaken nederste rille på 175 grader i ca. 30min, til overflaten kjennes fast.

Pisk eggehvitene stive med kjøkkenmaskin/elektrisk visp. Tilsett 1/3 av sukkeret og pisk ca ett minutt. så 1/3 til og pisk videre..og resten av sukker og pisk til ferdig marengs..(noen minutter til). vend så inn kokos med en slikkepott. Bre marengskremen utover den halvstekte kaken. Stek videre, men nå midt i ovnen, ved 175 grader i ca. 30 min til, eller til marengsen begynner å bli gylden på overflaten.

Sett kaken på en rist og la den avkjøle i formen før den skjæres opp i firkanter. Løft kakestykkene ut av langpannen så ikke marengsen på toppen av kakestykkene går i stykker.

Tips: pass på at det ikke fins noe fettrester eller rester av eggeplomme på utstyr eller i bolle når man pisker marengsen.

bruk søte og godt modne bananer, drt gir kaken best smak

Ingen kommentarer: