Dette her er "svinenkelt" rett og slett og blir alltid like lekkert, saftig og godt.Man kan enkelt bruke det man har liggende av grønnsaker, kjøtt og krysser.
Jeg har valgt å bruke en vanlig Ytrefilet av svin kjøpt på Svinesund. Jeg fjerner det meste av fettet på utsiden
og kuttet den i tykke skiver. Disse kryderer jeg og steker i panne på utsiden, men absolutt ikke gjennomstekt. Så kutter jeg opp diverse grønnsaker. Bruker gjerne det jeg har liggende. Denne gangen ble det gul paprika, rød paprika, tomat, løk og i tillegg slang jeg på noen minigulerøtter for mini's skyld. Det er hennes favoritt :)).
Grønnsakene legger jeg i en ildfast form, blander litt og legger så de stekte kjøttstykkene oppå.
Settes inn i ovnen på rundt 200-220grader og stekes opptil 30minutter. Pleier å holde.
Settes inn i ovnen på rundt 200-220grader og stekes opptil 30minutter. Pleier å holde.
Sammen med maten i dag skal jeg servere rødvinssaus og salte poteter.
Potene vaskes og kokes i veldig veldig salt vann. De blir da salte på utsiden i skallet. Bruk amadine,
sommerpoteter eller andre små poteter med lett skall.
Rødvinssaus er faktisk veldig enkelt å lage saus. Ja, brune sauser er egentlig generellt veldig lett å lage.
Men det forstod jeg først da jeg begynte å lage det selv. Har bilde av rødvinen jeg valgte ut for middagen litt lenger opp. Vi har et lite lager av halvflasker med vin til bruk i matlaging.
Rødvinssaus:
5dl rødvin
2 stk sjalottløk (bruk evt hva slags løk dere har, eller kutt ut)
5dl buljong
100g smør
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
- Skrell og finhakk løk. Ha i en gryte, tilsett rødvin og kok det inn til 1/4 (til det får en marmelade konsistens)
Dette tar minimum 30 minutter.
- Tilsett kraft og kok det inn til halve mengden. ca 15 min
- Sil for å få ut løkbitene (eller la løkbitene være i sausen slik som jeg gjør). Rør inn kaldt smør
smak til med salt og pepper.
Akuratt denne gangen lot jeg være å redusere så vanvittig mye, for hadde rett og slett ikke tid. Så
jukset med litt maizena jevner for brune sauser på slutten. Det funker også heeelt fint. Lov å jukse litt for å få
maten på bordet litt raskere syns jeg.
Så kom maten ut av ovnen.. HURRA!!!!
Dette er skikkelig barnemat:
Og skikkelig voksenmat :)
Velbekomme!!
1 kommentar:
Det så veldig godt ut ja :)) Det må prøves en gang.
Legg inn en kommentar