Denne er kjempegod. Lagde den for andre gang nå i helgen, som lørdagskos :))
Første gang brukte jeg mildt indisk curry, men denne gangen brukte jeg vanlig norsk karri. Jeg foretrekker den norske karrien, for at det ikke bare skal smake indisk... men de har helt sikkert sin egen karri-blanding i Kenya som passer enda bedre. Men nydelig er gryta, og veldig lett og rask å lage. Jeg brukte vanlig grytekjøtt, men anbefaler mørere kjøtt for å få en enda bedre rett. Men på min måte blir den ganske rimelig også ;)
Dette trenger du til 2 gode store porsjoner, eller 3 voksne med evt litt brød/nan-brød eller lign. til :
500g grytekjøtt eller gjerne flatbiff av storfe i terninger
olje til steking
3 dl kokosmelk
1 gulrot
1 løk
2 paprika, velg gjerne to forskjellige farger
2 tomater
1- 1 1/2 ts salt
1 1/2 ss karri
1/2 ts malt nellik
- Først skjærer du kjøttet i mindre terminger, 2-3x2-3cm.
Brun kjøttet i en tykkbunnet gryte eller panne.
- Skjær grønnsaker i små stykker. Har disse oppi gryta sammen med kjøttet.
- Tilsett krydder, rør godt og tilsett kokosmelka.
- La det hele småkoke i 30 minutter, eller til kjøttet er mørt nok. Server med nykokt ris :)
Kos dere, den er rett og slett helt nydelig!! :-D
4 kommentarer:
Nam! Kanyagryta kommer til å stå på bordet vårt denne uka!! :)
Denne skal jeg prøve, men uten kjøttet :o)
Det så utrolig godt ut - og så enkelt da :)
Den så veldig god ut, sette den på ukes menyen ja :)
Legg inn en kommentar