Ville ha noe godt å spise på lørdag..... og fikk lyst til å prøve meg på Moussaka. Litt fornorsket og uten lammekjøttdeig, ettersom jeg ikke spiser sau.
Først lagde jeg kjøttsausen:
- Fres 1-2 oppkutta løk, 1-2 finkuttet hvitløk og en håndfull finkutta persille i smør.
- Stek så 400g kjøttdeig sammen med dette.
- Hell oppi 2dl buljong (kjøtt, og ferdig utblandet)
- 1 boks hermetiske tomater
- 1 ts malt kanel, 1 ts salt og 1/2 ts pepper
La det småkoke 20-30minutter til det er redusert nok.

Først lagde jeg kjøttsausen:
- Fres 1-2 oppkutta løk, 1-2 finkuttet hvitløk og en håndfull finkutta persille i smør.
- Stek så 400g kjøttdeig sammen med dette.
- Hell oppi 2dl buljong (kjøtt, og ferdig utblandet)
- 1 boks hermetiske tomater
- 1 ts malt kanel, 1 ts salt og 1/2 ts pepper
La det småkoke 20-30minutter til det er redusert nok.
Lag så en porsjon gratinerte poteter uten ost... F.eks kokt potet i skiver og med en god
hvitsaus blandet i. Så enkelt kan det gjøres. Og gjerne med hvitløk i.
Legges i ildfastform.... kjøttsaus i bunn, og potetene på toppen.
De hadde ikke min favoritt-ost... den sorte pakka, med Synnøve Finden orginal.
Men denne her gjorde nytta den også ;). Sleng på godt med ost ihvertfall :-D
Stek så midt i ovnen i ca. 30minutter og til osten er perfekt på 200grader.
Og som nesten hver gang jeg lager mat i form, er vi utsulta og kaster oss over herlighetene.. før vi kommer på at vi har glemt å ta bilde. Så her er litt igjen i forma så jeg fikk tatt bilde,
- Tonje -
1 kommentar:
MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM!!!!!
Legg inn en kommentar